Kosár

Az irodai papírok fő jellemzői, tulajdonságai

Irodai papírok ki mit tud


Misztikusnak tűnő kifejezések amivel az irodai papírokat jellemzik. Nézzük át ezeket hogy a jövőben könnyebb legyen a választás.

A papír fehérsége


Az ISO-fehérség a papír fényvisszaverő képességének mérése 457 nm hullámhossznál (kék). A fehérséget abszolút százalékban fejezik ki, a tökéletes visszaverődéshez képest. A magas érték, magasabb fehérséget jelent. 

A papír gyártási (hossz) iránya


A papír szilárdsági és egyes fizikai jellemzői, hossz- (gyártási) és keresztirányban mérve különböző értékűek, ezért fontos paraméter a futásirány.  Futásirány: hossz - a rostok iránya párhuzamos a hosszabb oldallal. 

A papír fényessége


A papír azon tulajdonságának mérésére szolgál, hogy egy bizonyos szögből beeső fénysugarat a papír hogyan ver visssza.

A papír keresztiránya


A papír szilárdsági és egyes fzikai jellemzői, hossz- (gyártási) és keresztirányban mérve különböző értékűek, ezért fontos paraméter a futásirány. Futásirány: kereszt - a rostok iránya párhuzamos a rövidebb oldallal.


Fénymásoló papír, fénymásoló papír rendelés, fénymásoló papír házhozszállítás



Lapképzés


A rostelosztás egyenletessége a papírlapon belül.

Feltépődési szilárdság (Dennison)


A feltépődési szilárdság a papír felületére merőleges irányú húzóerő hatására, a papír felületén keletkező ellenállás, amely a papírt alkotó rostok kötési szilárdságára utal. 

Négyzetmétertömeg vagy grammsúly (g/m2)


1 m2 felületű papír tömege. 
Volumenitás: a papír vastagságát a súlyához képest írja le. A volumenizált papírok laza rostszerkezetűek, vastagabbak a velük azonos négyzetmétertömegű papíroknál.

A papír opacitása (%)


Az opacitás a papírok fény át nem eresztő tulajdonsága. Különösen fontos tulajdonság kétoldalt nyomtatott papírok esetén, ugyanis döntően meghatározza a jó olvashatóságot.


környezetbarát fénymásolópapír, papír rendelés online

KÖRNYEZETBARÁT MÁSOLÓPAPÍROK


A papír vastagsága


A papírív több különböző helyen végzett méréssel meghatározható a papír vastagsága.

A papír simasága (Bendtsen)


A simaság a papírok felületének egyenetlenségét jellemzi, a papír felület mentén elszivárgott levegőáram mérésén alapul.

A papír nedvessége (%)


A papír víztartalma az összsúlyának arányában.

A papír merevsége (mN)


A papír hajlítással szembeni ellenállása.

A papír porzása


Feldolgozás, nyomtatás során a nyíró-, hajlító- és dörzsölő ígénybevételek hatására a papír felületéről és széleiről lazán kötődő rostok, töltőanyag részecskék válnak le, és beszennyezik, károsítják a készülékek belső alkatrészeit.


színes fénymásolópapír, fénymásolópapír rendelés


Az irodai papírok tárolásáról 

A papír egymással összefonódó cellulózrostok szövedékéből áll, amely a környezet páratartalmától függően nedvességet vesz föl vagy ad le. A nedvesség felvétele során a cellulózrostok megduzzadnak, leadás alkalmával összezsugorodnak, és a papírlap méretváltozását, a szélek hullámosodását, vagy a lapok megcsavarodását eredményezi.
Felhasználás megkezdése előtt akklimatizálni kell a papírt, várjunk 24 órát. Irodai papírok tárolás során ne legyenek túl magas hőmérsékletnek vagy nedvességtartalomnak kitéve, a levegő relatív nedvességtartalma 50% körül, míg a tároló helység hőmérséklete 19-23 °C között mozogjon.


A leggyakrabban használt papíripari, környezetvédelmi tanúsítványok



fénymásolópapír, papír rendelés online, irodaszer webáruház

EU Flower


Ez a tanúsítás a környezetbarát technológiát alkalmazó, fenntartható termelést értékeli. Szigorú kritériumok területei: természetben előforduló nyersanyagok és vegyi anyagok felhasználása, energiafogyasztást, levegő- és vízszennyezés, hulladékgazdálkodás, és fenntartható erdőgazdálkodás.
fénymásolópapír, fénymásolópapír rendelés

FSC (Forest Stewardship Council)


Az FSC nonprofit nemzetközi szervezet, melyet társadalmi szervezetek, erdészeti és faipari cégek hívták életre. Az FSC-t valamennyi jelentős környezetvédelmi csoport támogatja. A papír csomagolásán tüntetik fel az FSC címkét, akkor az a papír megbízható forrásból származó, visszakövethető nyersanyagból készült. A tanúsítvány célja a világviszonylatban zajló környezetpusztító erdőgazdálkodás visszaszorítása. A független akkreditált testülettől származó minősítés, vagy az FSC logó garantálja, hogy az adott termék (fa- és papíráru) olyan erdőgazdaságból származik, ahol a kitermelés és erdő újraépítés során figyelembe veszik a biodiverzitás és az ökológiai egyensúly fenntartását. 
 Fénymásolópapír, Papír rendelés

 PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes)


A PEFC magántulajdonban lévő erdőgazdálkodási és faipari cégek kezdeményezése, amely arra törekszik, hogy erdőinket gazdasági, környezeti és társadalmi szempontból ésszerűen használják fel. Mindezt olyan jelentős speciális érdekeltségű csoportokkal egyetértésben alakítja ki, amelyek mind hazai, mind pedig regionális szinten egy fenntartható és fejleszthető erdőgazdálkodási elgondolást követnek. 

Bélyegző rendelés
Toner kereső
Reklám- és ajándéktárgy